اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
سرویس :  سیاستارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  6441دوشنبه 1 خرداد 1402   |   12:3:11
رحیمی جهان آبادی:

 چرا سفرای ایران در سایر کشورها دچار روزمرگی می شوند؟

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: با فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص سیاست خارجی نیازمند آسیب شناسی در این حوزه هستیم.
به گزارش صندلی سبز؛ جلیل رحیمی جهان آبادی با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان وزارت امور خارجه و سفیران جمهوری اسلامی ایران گفت: در 40 سال گذشته، در حوزه برنامه ریزی در بخش سیاست خارجی و طلب کردن برنامه ها از سفارتخانه ها در خارج از کشور ضعف بزرگی داریم، در همه دولت ها با هر تفکری این ضعف ها مشهود بوده و هست.

نماینده مردم تربت جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس ادامه داد: در سفارتخانه ها معمولا سیاست های ابلاغی دولت و وزارت امور خارجه دنبال می شود، سفیر و مجموعه دیپلمات هایی که در سفارتخانه ها هستند خود را در جایگاه سیاست گذاری و در جایگاه تشخیص موضوعات قرار نمی دهند چرا که به جای اینکه به سفارتخانه ها و دیپلمات ها استقلال عمل ، اختیار و اعتماد بیشتر بدهیم تلاش کردیم آنها را وابسته دستورات ابلاغی از مرکز کنیم.

وی بیان کرد: بسیاری از سفرا ترجیح می دهند محافظه کارانه عمل کنند تا مبادا مرکز از عملکرد، رفتار و کردار آنها ایرادی بگیرد و مبادا در مظان رفتار نادرست قرار بگیرند، این ضعفی است که سال ها  با آن مواجه بوده ایم، به جای اینکه سیاست های تبینی رهبری در حوزه منافع و امنیت ملی را برای دستگاه های دیپلماسی و سفارتخانه ها تشریح کنیم و به آنها اعتماد، اختیار و توان بیشتر تزریق کنیم آنها را وابسته نگهداشته ایم.

این نماینده مجلس با انتقاد از اینکه کادر سفارتخانه های ایران در کشورهای دیگر کامل نیست، اظهار داشت: سفارتخانه های ما کادر کامل و تکمیل شده ای ندارند. در بسیاری از سفارتخانه ها رایزن اقتصادی و علمی- فرهنگی نداریم نیروهای کافی برای بخش های سیاسی و امنیتی در نظر گرفته نشده است. وقتی امکانات مالی لازم را در اختیار سفارتخانه قرار نمی دهیم و اختیارات لازم را به سفیر و کارکنان نمی دهیم و نیروی لازم را ندارند، نمی توان توقع داشت در مجموعه خود خوب عمل کنند.

رحیمی جهان آبادی به روش انتخاب سفرا پرداخت و گفت: هر زمان نیرویی در کشور پستی ندارد او را سفیر می کنند که کار درستی نیست، سفرا در همه کشورها باید فردی توانمند در حوزه سیاسی باشند. نمایندگان ایران در کشورهای دیگر باید تخصص، علم، اطلاعات امنیتی و دیپلماتیک داشته باشد اینکه افرادی فاقد پیشینه علمی، سیاسی، امنیتی و فاقد درک درست از منافع ملی و امنیت ملی  را سفیر کنیم که صرفا به فردی پست سیاسی بدهیم، آسیب‌زا است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری ۶ ضابطه الزامی در سیاست خارجی را برشمردند، گفت:«توانایی تبیین اقناع‌کننده منطق رویکردهای کشور در مسائل مختلف»، «حضور اثرگذار و جهت‌بخش در پدیده‌ها، حوادث و جریان‌های مختلف سیاسی-اقتصادی جهان»، «رفع و کاهش سیاست‌ها و تصمیمات تهدیدآمیز علیه ایران»، «تضعیف کانون‌های خطرآفرین»، «تقویت دولت‌ها و مجموعه‌های متحد و همراه با ایران و توسعه عمق راهبردی کشور» و «قدرت تشخیص لایه‌های پنهان در تصمیمات و اقدامات منطقه‌ای و جهانی» ضوابط مدنظر رهبری است که برای تحقق آن ها نیازمند دیپلمات های کارشناس، مستقل، دارای اختیارات و امکانات است.

به نوشته خانه ملت،این نماینده مجلس مطرح کرد: در حال حاضر دیپلمات های شایسته، باسواد و تحلیل گر و سفرا با پیشینه و توانمند داریم اما وقتی امکانات و اختیارات لازم را به آنها ندهیم و اعتماد کامل به تحلیل دیپلمات نداشته باشیم حتما محافظه کار می شوند تا دچار آسیب نشودند.

رحیمی جهان آبادی تاکید کرد: بسیاری از سفارتخانه ها روزمرگی و گزارش نویسی می کنند  که بخشی از این آسیب به نحوه تعامل ما با سفیر و دیپلمات ها بر می گردد، اعتبارات و امکانات لازم را در اختیار آنها قرار نمی دهیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس تاکید کرد: بعد از فرمایشاتی که رهبری در خصوص سیاست خارجی داشتند نیاز به آسیب شناسی داریم  تا هم به نحوه عملکرد دیپلمات ها و سفرا در خارج از کشور پرداخته شود و هم در داخل کشور حمایت بیشتری از وزارت خارجه صورت گیرد، تقویت وزارت امور خارجه و سفارتخانه به لحاظ مالی و اختیارات باید اتفاق بیافتد تا منافع و امنیت مورد تاکید رهبری در سیاست خارجه خود پیاده شود.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved